Основна термінологія для грамотного вибору дверей

 На сьогоднішній день, покупка міжкімнатнихдверей не складе жодних труднощів, адже сучасний ринок буквально переповнений найрізноманітнішими пропозиціями від економ до преміум класу. Часом у покупців виникають труднощі у процесі вибору дверей, тому пропонуємо вам ознайомитись з основною термінологією, з якою Ви можете зустрітись вивчаючи інформацію про двері.

 
Дверна коробка або короб – нерухомо закріплена до стін дверного отвору складова дверей, на яку навішують дверне полотно. Маскується лиштвами, які можуть бути накладними або телескопічними. Коробка може бути виготовлена ​​з різних матеріалів.

 Лиштва - дерев'яні планки, що приховують щілини між стіною і коробом. Розташовуються по периметру дверної коробки.





 Двернеполотно – основна, рухома частина дверної конструкції, власне і робить двері дверми. Найбільш поширені дверні полотна каркасного типу, каркас виготовлений, як правило, з брусків деревини хвойних порід. Каркасна конструкція полегшує двері, зменшує навантаження на фурнітуру. У каркасних дверях внутрішні порожнини заповнені різним наповнювачем - стільниковим, або МДФ. Каркасні двері зазвичай мають більш стабільну геометрію, ніж інші варіанти.

 Обв'язка дверного полотна (каркасна конструкція) - дерев'яні бруски, укладені по периметру двері.

 Середники - дерев'яні бруски, що розділяють на частини дверне полотно. Зазвичай обмежують фільонки і скла, з'єднують частини обв'язки.

 Фільонка – тонкі вставки в дверному полотні, що надають йому рельєфної форми та полегшують його вагу.

 Розкладки - тонкі профілі, що прикрашають полотно, що маскують місця кріплення стекол або фільонок.

 Фрамуга – частина дверної конструкції, яка призначена аби звузити дверний отвір зверху або збоку. Цей елемент доречний в будинках з високими стелями 3 і більше метра, або в тих місцях, де попередньо не планувалось встановлювати двері.
Отож, знаючи основні визначення зробити покупку буде набагато простіше.

 Консультанти Фабрики ЮА завжди готові детально відповісти на всі ваші питання, та допоможуть обрати саме ті двері, які найкраще вам підходитимуть по ціновому діапазону та за технічними характеристиками.

Немає коментарів:

Дописати коментар