Виробництво міжкімнатних дверей – найпоширеніші технології

 Процес промислового виробництва сучасних міжкімнатних дверей досить складний, складається з ряду послідовних етапів та вимагає використання високотехнологічного обладнання на кожному етапі.
 Однією з найсучасніших технологій в даний час вважається виробництво дверей з переклеєного масиву.
Опишемо, наприклад, перші етапи виготовлення дверей з масиву хвойної деревини (найчастіше сосни). Спочатку деревина повинна бути доведена до необхідного ступеня просушування - допустимо не більше 6-8% вологи. Для просушування використовуються сушарки різної конструкції, процес може проводитися в умовах підвищеного тиску. Час, що витрачається на процес, має становити не менше 16-18 днів.
Подальший етап - видалення з просушеного матеріалу дефектів - сучків, ділянок з тріщинами, смоляних кишень тощо. Допускається використання фрагментів тільки з рівномірним розподілом деревних волокон.
 В процесі виготовлення брусків проводиться їх збір, тобто зрощення на шипи по довжині і склеювання по ширині. Зібрана заготівля витримується більше доби - до закінчення процесу полімеризації клею. Потім бруски обрізаються до робочих розмірів. З переклеєного масиву формується дверна коробка. Вона обшивається поверх тонкими плитами МДФ - суть цієї дії в тому, щоб додатково стабілізувати полотно. Поверх МДФ наклеюється шпон, або ламінат, тоді двері набувають задуманого вигляду.
 Виробництво міжкімнатних дверей з масиву може вестися і за спрощеними технологіями. Як правило, ні до чого хорошого для споживача це не призводить. При використанні таких технологій не використовується обладнання для нарізання шипів на торцевих сторонах брусків, вони просто склеюються і обробляються ДСП або ДВП.
 До чого ведуть ці спрощення? Для виробника - до здешевлення процесу. Для покупця - до великого ризику деформації дверного полотна і дверної коробки. Причому при недостатньому просушуванні використаного пиломатеріалу ступінь деформації може бути досить значною. Двері можуть перекоситись до тієї міри, що просто не зможуть відкриватись і закриватись. Так що судіть самі - чи є сенс вибирати ті міжкімнатні двері від великих, добре відомих виробників, які гарантують дотримання всіх тонкощів технологічних процесів, як наприклад міжкімнатнідвері від Фабрики ЮА.

 Ще трохи про виробництво дверей економ класу. Так звані мобільні двері виробляються простіше. Це дозволяє істотно знизити з вартість - стільникові двері все-таки однозначно вважаються економ-варіантом. В цьому випадку не використовуються переклеєні бруски, а найчастіше - проста рейка, яка виступає в якості матеріалу для обв'язки (каркаса) дверей. На каркас наклеюються листи деревостружкових плит МДФ. Порожній простір між листами заповнюється сотами - паперовими порожніми структурами. Так виробляються недорогі і легкі двері. Зовнішня обробка у них теж, як правило, не дуже дорога - різні види штучного покриття. Дизайн таких дверей досить невиразний. Зокрема, не використовуються скління і фільонки, ці головні дизайнерські елементи в оформленні міжкімнатних дверей. Крім того, стільникові двері мають гірші показники міцності, не можуть забезпечити повноцінної звукоізоляції приміщень.

Немає коментарів:

Дописати коментар