Вологостійкі міжкімнатні двері

 При виборі міжкімнатних дверей покупців часто хвилює питання їх вологостійкості. Стандартом якості міжкімнатних дверей вважається їх стійкість до вологості до 60%. Забезпечити таку стійкість легко, так як будь-яке лакофарбове покриття спокійно захищає від вологи.
 Ламіновані та шпоновані двері – це по суті теж фарбовані двері. Їх поверхня дуже чутлива до вологи, але якщо вони покриті якісним лаком, то зможуть легко переносити вологість. Відомо багато випадків, коли ламіновані двері можуть роками стояти в ванній кімнаті і їм нічого не було. А це найекономніший варіант дверей. Що тоді говорити про шпоновані двері, які за якістю завжди переважають над ламінованими. Чому ж тоді міжкімнатнідвері Львів псуються від вологи?
 Більшість міжкімнатних дверей виготовлені з пресованих та склеєних дерев’яних зрізів, що дуже чутливі до вологи. Вологостійкість дверей залежить не від їх покриття (шпоновані, ламіновані), а від конструкції дверного полотна, а точніше від того на скільки добре вона захищена від вологи. Зазвичай кромка дверного полотна наклеюється окремо, утворюючи малопомітний стик, і якщо волога потраплятиме в неправильні, негеометричні стики, буде відбуватись деформація.

 Слабким місцем міжкімнатних дверей є верхній та нижній торець, які в більшості випадків нічим не покриваються. Потрапляння вологи в ці місця малоймовірне, але якщо ви ставите двері в ванну кімнату, краще додатково їх обробити.
 Звичайно, скляні та пластикові двері стійкі до вологи на всі 100%.
 Наголосимо ще раз – вологостійкість дверей не залежить від їх покриття. Ви можете сміливо обирати будь – які двері, що прийшлись вам до душі. Головне впевнитись в надійності їх конструкції та вести належний догляд за дверима, і вони прослужать вам багато років.



Немає коментарів:

Дописати коментар