Що робити коли в замку зламався ключ?

  Якщо ви потрапили в ситуацію, коли в замку зламався ключ, то наступна інформація буде для вас корисною.  В першу чергу не варто падати в паніку – нічого апокаліптичного в цьому немає. Зіштовхнутися з даною проблемою може кожен, адже при постійній експлуатації замок зношується. Причиною поломки може стати і неправильно вставлений та повернутий ключ.
  Позбутись проблеми зламаного ключа в замку цілком реально. Для цього існує багато методів, а найпрактичніші з них ми розглянемо детальніше

  Найменш загрозливою є ситуація, коли ключ залишився цілим, але застряг в замку. Найпоширенішою причиною виникнення подібного є накопичені в ньому забруднення. Ключ необхідно акуратно дістати, щоб не пошкодити механізм замка, для цього змажте замок салідолом, або машинним маслом. Ви можете скористатись звичайним шприцом та буквально залити серцевину змащувальною рідиною. Діставати ключ потрібно без зайвих різких рухів. Часто буває, що дістати ключ з замка не дає зламана деталь в механізмі, в такому випадку її краще припідняти булавкою чи шпилькою та акуратно дістати ключ.
Але як дістати обломок ключа та не зашкодити механізму замка?
-          Ви можете змастити серцевину маслом та спробувати дістати обломок щипцями, якщо за нього реально вхопитись.
-          Один з найефективніших методів передбачає використання лобзика, точніше тільки його ріжучої частини. Лезо акуратно просовується під ключем та повертається так, щоб зубчики були зверху. Таким чином, можна підхопити обломок та спробувати дістати його.
-          Щоб дістати товстий обломок можна скористатися саморізом. Спробуйте вкрутити його а отвір за допомогою дрилі та дістати обломок.
 Якщо вищезгадані методи не подіяли, доведеться демонтувати механізм замка та розібрати його на деталі.
  На жаль, може виникнути ситуація, коли жоден метод не допоможе і доведеться піти на крайні міри, які не кожному хазяїну прийдуть до вподоби. В такому випадку вам доведеться зрізати ригелі замка болгаркою чи ножівкою, або ж спробувати зрізати петлі. Можна вирізати і сам замок, але тоді доведеться міняти і двері.
  Щоб не потрапляти в подібні ситуації регулярно перевіряйте справність ключа, механізму замка та змащуйте його маслом.

Аби уникнути неприємних ситуацій з поломаними замками,ключами, а в результаті і знищеними дверима обирайте двері з надійною та перевіреною фурнітурою за доступними цінами від компанії Фабрика ЮА. Якість нашої продукції контролюється на всіх етапах виробництва, тому наші двері довго та надійно вам прослужать.

Немає коментарів:

Дописати коментар