Особливості встановлення шпонованих дверей

  Шпоновані двері (http://dveri.fabryka.ua/міжкімнатні-двері) – це двері, основа яких виготовляється з недорогого соснового масиву, а поверхня покривається тонким зрізом (шпоном) з дорогих порід дерева. Таким чином, двері мають презентабельний вид та відносно не високу вартість. Візуально відрізнити якісні шпоновані двері від дверей з масиву дуже важко, оскільки різниця між ними майже не помітна навіть для професіонала. Такі двері надійні, довговічні, вони добре зберігають тепло та мають належний рівень звукоізоляції.
  Процес встановлення шпонованих дверей (втім, як і будь-яких інших) має ряд своїх особливостей, які розглянемо детальніше:
  Перед встановленням дверей спеціальним рівнем необхідно заміряти рівень підлоги, оскільки відповідно нього має виставлятись дверна коробка. Між дверним прорізом та коробкою необхідно залишити зазор 10-20мм, який в подальшому буде заповнюватись герметиком, це забезпечить додаткову тепло - та шумоізоляцію.

   Встановлюємо коробку. Залишайте невеликі зазори (3-4 мм) між дверним полотном та коробкою, оскільки під впливом температур двері можуть розширюватись. Для зручного встановлення її можна розклинити спеціальними клиновидними брусками. Зазори між стійками внизу та вгорі повинні бути рівномірними та мають становити не більше 3,5 мм.
 
  Після встановлення коробки необхідно помітити місця дверних петель. Отвори вирізають спеціальною фрезою на глибину відповідно до товщини петлі. Аби в подальшому уникнути перекосу петель, проконтролюйте щоб виїмки них були рівномірними. Кріпляться петлі з допомогою спеціальних потайних шурупів. Стрижень петлі рекомендовано змастити мастилом чи звичайним машинним маслом.

  Коли коробка та петлі готові залишається лише завісити двері. Необхідно добре перевірити чи правильне положення матиме деревне полотно, чи рівно розміщені петлі, відсутність перекосів чи зазорів між полотном та коробкою і т.д.  При виявленні будь-яких неточностей, двері необхідно розібрати та налаштувати заново.

  По можливості, двері варто встановлювати коли основна частина ремонту вже завершена, аби не зіпсувати поверхню дверей. Якщо двері нема куди подіти і їх доведеться встановити – обгорніть їх плівкою чи поліетиленом. При потраплянні на двері яких-небудь забруднень негайно протріть поверхню вологою ганчіркою без ворсу.

  Якщо ви не маєте потрібних навиків для встановлення дверей, краще скористатись послугами професіоналів. Компанія Фабрика ЮА не тільки продає високоякісні вхідні та міжкімнатні двері, але і надає послуги монтажу. Наша команда кваліфікованих монтажників швидко та якісно встановить вам двері. Купувати двері тепер легко та просто, ви можете оформити замовлення в інтернеті, а ми привеземо та встановимо вам нові двері. Від тепер вам не потрібно тратити час на пошуки спеціаліста, необхідного інструменту чи самостійно вивчати інформацію, достатньо довіритись професіоналам та насолоджуватись результатом!

Немає коментарів:

Дописати коментар