Двері в темних тонах. Чорні двері.

 Для сучасного житла, двері в темних тонах є досить актуальними та часто зустрічаються інтер’єрі, оскільки можуть стати його ефектним доповненням. Проте, правильно поєднати такі двері з іншими предметами інтер’єру буває досить не просто, оскільки необхідно зробити правильне кольорове поєднання кожного елементу. Якщо помилитись з вибором правильного відтінку, може вийти неправильний контраст та повна дисгармонія в дизайні.
 Існує кілька способів комбінування дверей темного кольору з інтер’єром:

- Повне злиття. В цьому випадку всі основні предмети в приміщенні дублюють відтінок дверного полотна, різких контрастів немає, при створенні інтер'єру обмежуються лише декількома кольорами.
- М'який перехід. Цей підхід дозволяє урізноманітнити палітру, при цьому відсутні різкі відмінності між відтінками. Міжкімнатні двері поєднуються з лиштвами, меблями, обробкою і різними дрібницями, проте їх тональність може варіюватися в незначних межах.
- Ахроматичний контраст. Ставка робиться саме на різкі відмінності. За допомогою такого прийому можна акцентувати увагу на вході в кімнату, при цьому пов'язавши його з іншим елементом оточення. Всі відтінки повинні гармонійно поєднуватися в загальному плані, тому використовуються нейтральні кольори: білі, сірі, чорні.
 Допускаються винятки із правил, але кожен варіант оформлення інтер’єру варто розглядати індивідуально.
 Також слід розрізняти способи поєднання дверей з конкретними елементами в інтер'єрі. Основні випадки можна згрупувати за наступними категоріями:

- Стіни. Так як мова йде саме про темну палітру, такий спосіб більш актуальний в разі використання темних декоративних вставок на стінах.
- Підлога. Основою служить відтінок паркету, ламінату або ковроліну.
- Меблі. Досить вдале рішення, особливо якщо меблі мають обробку, схожу з текстурою дверей.
- Вікна. Міжкімнатні двері і вікна перегукуються, що особливо виграшно при їх розташуванні на протилежних стінах.
- Декор. Пов'язати темне дверне полотно з інтер'єром можна, наприклад, за допомогою використання картин в такій же рамці та інших дрібниць.
Чорні двері

 Найпростіший варіант - чорне дверне полотно, оскільки його можна скомбінувати практично з будь-якими кольорами.
Відмінне рішення для чорних дверей білі і ненав'язливі світлі тони з темними акцентами в оформленні. Сюди відмінно підходять бежеві та молочні відтінки для обробки, а також сірі тони. Можна обіграти будь-який інший колір. Для яскравості використовуйте жовту гаму, з червоним або помаранчевим кольором.
Пов'язати всі елементи воєдино можна за допомогою лиштв, плінтусів, рамок для картин і деталей меблів. Також можна використовувати поєднання чорного з кольоровим в текстилі і оформленні стін і підлоги.

Немає коментарів:

Дописати коментар