Як правильно підбирати колір дверей?

 Одне з найактуальніших питань під час ремонту,адже загальна частина інтер’єру повинна мати гармонійний вигляд. Двері Львів – це перше, що кидається в очі, тому їх вибору варто приділити особливу увагу.
Щоб правильно обрати колір міжкімнатних дверей дотримуйтесь наступних рекомендацій:
  • Підбирайте колір дверей в тон до підлоги.
  • Світлі відтінки здатні візуально розширити приміщення, тому чудово підійдуть для невеликих за розміром приміщень.
  • Колір дверей можна підбирати під колір таких елементів інтер’єру як меблі, стіни, або декор.
  • Колір лиштви та плінтуса може бути практично будь-якого кольору.
  • Не поєднуйте одночасно в одному приміщенні холодні та теплі відтінки.
  • Обирайте для будинку чи квартирі однакові міжкімнатні двері, або схожі за кольором та дизайном.
 Обираючи двері необхідно враховувати кожну деталь в приміщенні, адже єдину гармонійну та цілісну картину можна отримати лише завдяки вмілому поєднанню кольорів та деталей. Спочатку, рекомендується придбати підлогове покриття, до речі найпопулярнішим матеріалом для підлоги на сьогоднішній день є ламінат, а вже потім можна підбирати двері відповідного підлозі кольору. Якщо інтер’єр виконаний в нейтральних відтінках (теплі, світлі та золотисті тони), підібрати до нього двері буде найлегше оскільки тут не має чіткої прив’язки до предметів інтер’єру, це ідеальне рішення на перспективу.
 Якщо у вас підлогове покриття білого кольору найкращим варіантом для нього будуть двері такого ж відтінку. Монотонність можна розбавити насиченими або темними тонами плінтусу.
 Жовта колірна гамма в інтер’єрі є найвимогливішою, оскільки є багатою на відтінки і не кожен поєднується один з одним. В такому випадку обирайте двері та підлогове покриття виконані в одній палітрі. Якщо в інтер'єрі мають місце такі деталі як кольорові шпалери чи меблі яскравих кольорів, можна обіграти це в оформленні дверного отвору. Істотний недолік такої гами - чітка прив'язка до всіх елементів приміщення, а холодні відтінки для неї абсолютно недоречні.
 Якщо ви обрали для свого інтер’єру холодні відтінки, тут все просто – головне поєднувати кольори подібної тематики, але щоб загальна картина не виглядала надто нудною підбирайте колір дверей на пару тонів темніше ніж підлога, або навпаки. Плінтус теж може вирізнятись, але має бути в підходящій палітрі.
 При виборі кольору дверей для темної гамми, контраст кольорів краще звести до мінімуму. Якщо дверне полотно на кілька тонів світліше від підлогового покриття, цей перехід можна врівноважити за рахунок плінтуса. Темні відтінки завжди виглядають вишукано в інтер’єрі.
 Шукаючи правильне поєднання кольорів в інтер’єрі не забувайте про плінтус, адже це важливий його елемент за допомогою якого можна зробити плавний перехід, або підкреслити двері чи інший елемент інтер’єру. Якщо наприклад двері темні, а підлога світла, краще обрати плінтус в колір до дверей, такий плінтус виглядатиме доречно та цілісно з інтер’єром.

 Дотримуючись основних рекомендацій питання вибору дверей не складатиме для вас жодних зусиль – головне дотримуйтесь гармонії у відтінках та довіритись власним смаковим вподобанням.

Немає коментарів:

Дописати коментар